食品安全関係情報詳細

資料管理ID syu04251220301
タイトル Food Additives & Contaminants: Part A (Vol.32 ,No.4 ,2015年3月)特集号「マイコトキシンのグローバルな予防及び制御に関する展望」に掲載された食品安全関係情報の表題とキーワード
資料日付 2015年3月1日
分類1 -
分類2 -
概要(記事)  Food Additives & Contaminants: Part A (Vol.32
,No.4
,2015年3月)は、「マイコトキシンのグローバルな予防及び制御に関する展望」と題する特集号となっている。この特集号に掲載された食品安全関係情報の表題とキーワードは以下のとおり。
1. Recent mycotoxin survey data and advanced mycotoxin detection techniques reported from China: a review (pp.440~452)
アフラトキシン、オクラトキシン、ゼアラレノン、パツリン、中国
2. Biogeography of Fusarium graminearum species complex and chemotypes: a review (pp.453~460)
フザリウム、マイコトキシン、トリコテセン、人口動態、生物地理学
3. Ochratoxin A and ochratoxin-producing fungi on cereal grain in China: a review (pp.461~470)
オクラトキシンA、穀物、中国
4. Biological control as a strategy to reduce the impact of mycotoxins in peanuts
, grapes and cereals in Argentina (pp.471~479)
生物的防除、バイオコントロール、アスペルギルス、フザリウム、マイコトキシン、アルゼンチン
5. Natural incidence of Fusarium species and fumonisins B1 and B2 associated with maize kernels from nine provinces in China in 2012 (pp.503~511)
フモニシン、トウモロコシ、中国
6. Ochratoxin A in Chinese dried jujube: method development and survey (pp.512~517)
オクラトキシンA、乾燥ナツメ、中国、液体クロマトグラフ-タンデム質量分析
7. Natural occurrence of aflatoxins and ochratoxin A in processed spices marketed in Malaysia (pp.518~532)
アフラトキシン、オクラトキシンA、加工スパイス、マレーシア
8. Role of the European corn borer (Ostrinia nubilalis) on contamination of maize with 13 Fusarium mycotoxins(pp.533~543)
新興マイコトキシン、emerging mycotoxin、トウモロコシ、欧州アワノメイガ
9. Effect of ozone treatment on deoxynivalenol and quality evaluation of ozonised wheat (pp.544~553)
デオキシニバレノール、オゾン、小麦
10. Inhibition of aflatoxin metabolism and growth of Aspergillus flavus in liquid culture by a DNA methylation inhibitor (pp.554~563)
アフラトキシン、DNAメチル化、5-アザシチジン
11. Degradation of ochratoxin A by Bacillus amyloliquefaciens ASAG1(pp.564~571)
オクラトキシンA、生物的防御、Bacillus amyloliquefaciens
12. Streptomyces?Aspergillus flavus interactions: impact on aflatoxin B accumulation (pp.572~576)
Streptomyces、Aspergillus flavus、共培養、分解
13. Prevention of toxigenic fungal growth in stored grains by carbon dioxide detection (pp.596~603)
マイコトキシン、二酸化炭素、穀物
14. Assessment and characterisation of yeast-based products intended to mitigate ochratoxin exposure using in vitro and in vivo models (pp.604~616)
オクラトキシンA、酵母、家きん、in vivo
15. Ameliorative effects of Bacillus subtilis ANSB01G on zearalenone toxicosis in pre-pubertal female gilts (pp.617~625)
ゼアラレノン、未経産ブタ、血清ホルモン、組織病理
地域 その他
国・地方 その他
情報源(公的機関) その他
情報源(報道) Food Additives & Contaminants: Part A
URL http://www.tandfonline.com/toc/tfac20/32/4#.VTh9eaM0_Xt
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