食品安全関係情報詳細
資料管理ID | syu04251220301 |
タイトル | Food Additives & Contaminants: Part A (Vol.32 ,No.4 ,2015年3月)特集号「マイコトキシンのグローバルな予防及び制御に関する展望」に掲載された食品安全関係情報の表題とキーワード |
資料日付 | 2015年3月1日 |
分類1 | - |
分類2 | - |
概要(記事) | Food Additives & Contaminants: Part A (Vol.32 ,No.4 ,2015年3月)は、「マイコトキシンのグローバルな予防及び制御に関する展望」と題する特集号となっている。この特集号に掲載された食品安全関係情報の表題とキーワードは以下のとおり。 1. Recent mycotoxin survey data and advanced mycotoxin detection techniques reported from China: a review (pp.440~452) アフラトキシン、オクラトキシン、ゼアラレノン、パツリン、中国 2. Biogeography of Fusarium graminearum species complex and chemotypes: a review (pp.453~460) フザリウム、マイコトキシン、トリコテセン、人口動態、生物地理学 3. Ochratoxin A and ochratoxin-producing fungi on cereal grain in China: a review (pp.461~470) オクラトキシンA、穀物、中国 4. Biological control as a strategy to reduce the impact of mycotoxins in peanuts , grapes and cereals in Argentina (pp.471~479) 生物的防除、バイオコントロール、アスペルギルス、フザリウム、マイコトキシン、アルゼンチン 5. Natural incidence of Fusarium species and fumonisins B1 and B2 associated with maize kernels from nine provinces in China in 2012 (pp.503~511) フモニシン、トウモロコシ、中国 6. Ochratoxin A in Chinese dried jujube: method development and survey (pp.512~517) オクラトキシンA、乾燥ナツメ、中国、液体クロマトグラフ-タンデム質量分析 7. Natural occurrence of aflatoxins and ochratoxin A in processed spices marketed in Malaysia (pp.518~532) アフラトキシン、オクラトキシンA、加工スパイス、マレーシア 8. Role of the European corn borer (Ostrinia nubilalis) on contamination of maize with 13 Fusarium mycotoxins(pp.533~543) 新興マイコトキシン、emerging mycotoxin、トウモロコシ、欧州アワノメイガ 9. Effect of ozone treatment on deoxynivalenol and quality evaluation of ozonised wheat (pp.544~553) デオキシニバレノール、オゾン、小麦 10. Inhibition of aflatoxin metabolism and growth of Aspergillus flavus in liquid culture by a DNA methylation inhibitor (pp.554~563) アフラトキシン、DNAメチル化、5-アザシチジン 11. Degradation of ochratoxin A by Bacillus amyloliquefaciens ASAG1(pp.564~571) オクラトキシンA、生物的防御、Bacillus amyloliquefaciens 12. Streptomyces?Aspergillus flavus interactions: impact on aflatoxin B accumulation (pp.572~576) Streptomyces、Aspergillus flavus、共培養、分解 13. Prevention of toxigenic fungal growth in stored grains by carbon dioxide detection (pp.596~603) マイコトキシン、二酸化炭素、穀物 14. Assessment and characterisation of yeast-based products intended to mitigate ochratoxin exposure using in vitro and in vivo models (pp.604~616) オクラトキシンA、酵母、家きん、in vivo 15. Ameliorative effects of Bacillus subtilis ANSB01G on zearalenone toxicosis in pre-pubertal female gilts (pp.617~625) ゼアラレノン、未経産ブタ、血清ホルモン、組織病理 |
地域 | その他 |
国・地方 | その他 |
情報源(公的機関) | その他 |
情報源(報道) | Food Additives & Contaminants: Part A |
URL | http://www.tandfonline.com/toc/tfac20/32/4#.VTh9eaM0_Xt |